Vraag & antwoord

f68e58ab2f8befc75a01b8c0486417d4_L copy

Wat is een sapkuur?

Een sapkuur kan je lichaam helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Daarnaast is het vaak een goede boost om te beginnen met een gezondere leefstijl, óf om die juist vol te kunnen houden. Met een kuur dwing je jezelf om een paar dagen geen belastende voedingsmiddelen te eten.

Waarom moet ik detoxen: mijn lever en nieren zorgen daar toch zelf al voor?

Je organen, zoals je lever, zuiveren je lijf inderdaad constant. Ze werken fulltime en 24/7. Op het moment dat ze minder hard hoeven ‘stofzuigen’, gaan ze optimaal functioneren. Dat betekent rust en reinheid voor je lijf, waardoor je je fitter voelt.

Gaat de sapkuur samen met een moeilijke spijsvertering?

Als je weet dat je daar last van hebt is het beter eerst wat te eten. Drink je sapje dan een uurtje erna.

Zijn de sapjes gluten- en lactosevrij?

Ja, onze sapjes zijn 100% gluten- en lactosevrij.

Hoe vaak moet ik een sapje drinken?

We adviseren elke dag een juice te drinken. Om de dag is natuurlijk ook al heel goed. Zo krijg je een enorme variatie aan extra voedingsstoffen uit groente binnen.

Ik ben zwanger. Kan ik dan ook een sapkuur volgen?

We raden sapkuren af voor zwangere vrouwen. Hoewel groenten gezond zijn voor jou en je ongeboren kindje, raden we een heftige sapkuur dus af. Dat wil dus niet zeggen dat je sapjes niet kunt gebruiken als je zwanger bent: dagelijks 1 flesje (maximaal 3) is een goede aanvulling op je eetpatroon. En je leert je kindje alvast te wennen aan een leven met veel groenten en fruit.

Wanneer drink ik een sapje?

Volg je een sapkuur van ons dan kan je het beste het schema in de brochure volgen. Drink je de sapjes los dan een kwartier voordat je iets eet.

Tip: maak er een ritueel van. Haal een sapje ’s ochtends uit je vriezer en zet ‘m in de koelkast voor de volgende ochtend. Tegelijk pak je je ontdooide sapje om op te drinken. Easy.

Rond 16.00 uur ’s middags is ook een goed moment. Logistiek misschien wat lastiger, maar het is zo’n moment dat je je lekkere trek kan stillen met iets écht gezonds.

Drink een sapje sowieso op een lege maag en minstens een kwartier voordat je iets eet. Zo neemt je lichaam alle voedingsstoffen optimaal op.

Val ik af van een sapkuur?

Dat kan een leuk bijeffect zijn. Dit is echter niet het doel van een sapkuur. Blijvend gewichtsverlies kan, maar je verliest vaak ook veel vocht. Dat kan na de sapkuur weer toenemen.

Het is ook afhankelijk van je leefpatroon ná de sapkuur. Voor sommige mensen is dat gewichtsverlies nét die mooie stimulans om het roer qua sporten en gezonder leven om te gooien.

Hoe ontdooi ik de sapjes?

Langzaam ontdooien, 24uur:
Dat kan in de koelkast: afhankelijk van de temperatuur in je koelkast duurt dit 18-24 uur. Ontdooi je meerdere flesjes? Zet ze niet naast elkaar, maar verspreid ze een beetje.

Ontdooien in 1 nacht:
Leg de juice(s) in een laagje koud water. Bijvoorbeeld in de gootsteen of een bakje.

Snel ontdooien, 20 minuten:
Dat kan in ruim warm water. Hoe ruimer en warmer, hoe sneller. Dit gaat erg goed in de gootsteen.

Wanneer mag ik niet sapkuren?

Een sapkuur is voor iedereen die gezond is. Als je zwanger bent, medicijnen slikt of bijvoorbeeld een medische conditie hebt raden we je aan contact op te nemen met je huisarts voordat je aan een sapkuur begint.

Je mag ons ook altijd mailen met je vragen:

info@sapbarvannu.nl

Hoe lang zijn de sapjes ingevroren houdbaar?

Ingevroren zijn de sappen tot 6 maanden na datum op de dop houdbaar. Na ontdooien zijn de sappen nog 21 dagen houdbaar in de koelkast.

Hoe lang zijn de sapjes ontdooid nog houdbaar?

Ontdooid, gekoeld en ongeopend zijn de juices nog 21 dagen van hoge kwaliteit. Dit komt omdat alle sapjes HPP (High Pressure Processing) zijn, dit is een milde conserveringstechniek. Door hoge waterdruk-conservering, tot 6000 bar, worden gisten en bacteriën geëlimineerd zonder afbreuk te doen aan de verse smaak, vitaminen en voedingswaarde. De sapjes worden bij HPP niet verhit.

Werken jullie hygiënisch en voedselveilig?

Absoluut! De productie van de sapjes is BRC en IFS gecertificeerd. Elk jaar wordt er middels een meerdaagse audit opnieuw gecontroleerd of er aan de eisen van zowel BRC als IFS wordt voldaan. BRC staat voor British Retail Consortium. De BRC en IFS standards for Food beschrijven de hygiëne- en voedselveiligheidseisen.

Hoe worden de flesjes bezorgd?

Gekoeld, op elk adres in Nederland. De avond vóór bezorging krijg je een e-mailtje met een indicatie van de bezorgtijd.

Kan de bestelling achtergelaten worden?

Onze transporteur mag officieel geen bestellingen onbeheerd achterlaten in schuurtjes of tuintjes. Dit is in strijd met de voorwaarden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Afgeven bij buren: bij geen gehoor zal de chauffeur proberen de bestelling bij buren achter te laten. Dit mag alleen als de buren de (inhoud van de) doos in een vriezer kunnen bewaren. Spreek dit dus eventueel goed af met buren. Kan dit niet, dan moet de chauffeur de bestelling retour nemen en zal er nageleverd moeten worden. De kosten van naleveringen zijn €15.

Ik heb mijn bestelling niet gekregen, wat moet ik doen?

Bij problemen op de bezorgdag kun je het beste op de link in de email om ‘realtime’ het vriesbusje te kunnen volgen. Deze email ontvang je de avond van tevoren. Bij extreme files of ongelukken kan het zijn dat er vertragingen optreden. Je wordt hier dan van op de hoogte gehouden via sms’jes. In de uitzonderlijke gevallen dat er niet op tijd kan worden geleverd, zorgen we dat er op afspraak kosteloos nageleverd wordt.